söndag 11 september 2011

Slutet....

...ja riktigt så dramatiskt som det låter på rubriken kanske det inte är men ännu en rally bil går nu i graven! DTXen drog denna sorgliga lördag(inte för alla dock) sin sista suck och därmed ser det ut som säsongen därmed är avslutad och kan summeras som så att formen varit svajig och efter nära på succé (andraplatsen) så dök det fort med rull ena helgen och nu veckan efter skrotning i en riktigt hård björk! som bilderna nedan visar så kom kartläsarn för dagen Tomas undan med blotta förskräckelsen och vet nu exakt hu en volvo 244s a stolpe ser ut på insidan,för med lite saliv på fingret putsades ett 1x1 cm stort "skrapmärke" bort från hans hjälm så det var nära !! och som det inte skulle vart dramatiskt nog så ska ni få höra här....
Säffle bjöd denna fina lördag på fina men aningen hala och vattensjuka vägar med den beryktade kila sträckan som andra sträcka så ss1 avklarades utan större svårighet men bilen kändes omedgörlig och ville kasa runt lite men det var ju lika för alla. Väl i starten på ss2 kändes det riktigt bra och stämningen var god i bilen och vi for iväg första km kändes bra andra och tredje var det lite sämre fäste men inte sänktes tempot för det !! sen kom vi fram till en 180gradare som jag kände igen(har åkt den åt andra hållet) och där hävde vi upp bilen likt en grupp h bil och for igenom med en riktigt trevlig sladd och nu började det smyga på sig en välbekant känsla av välbehag och hornen växte ut lite till,ytterligare några hundra meter bort så ser jag en sten mitt i spåret(skulle visa sig sen att den troligen körts dit av min dikes kamrat) och sänker blicken och väjer för det när jag höjer blicken ser jag en vänstersväng som kommer på alldeles för fort och beslutet tas att det blir diket till höger om trädet.......döm av min förvåning att det redan är upptaget av en annan voc som ligger på tak i diket!!....och nytt beslut försök undvika bilen vi tar till vänster om trädet.......HELLVETE !!! där står kartläsarn som precis kravlat si ur bilen SATAN!!......nu står man inför ett ganska jobbigt men självklart beslut trädet eller kartläsarn...det blev som ni säkert förstått trädet...en jävla smäll blev det och hundradelarna efter mitt beslut om  att inte köra ihjäl någon utanför bilen så ångrade jag mig när jag ser att min egen kartis sitter mitt i riktningen björken kommer att ta på sin resa in i bilen,men som ni läst kom han undan med lite lite färg på hjälmen !!!
så detta blev en skit dag att glömma men samtidigt är jag jätteglad att ingen vart värre skadad än att det "känns" att vi gjort något.
så detta blev säsongs avslutningen och jag tror vi bärgar ett brons i sjuklubbars även om vi missar dom två sista tävlingarna.
så håll er på vägen alla ni som läser detta för träden står närmre än man tror =)
det var dock inte bara skit denna dag för Storfor MK då våran  trasslade vinst maskin Jimmy olsson tog hem guldet i A 2wd  och våran (nu mera) snål åkande Jesper samuelsson tog guldet i c grupp e där vi även hittade Andreas svensson som smög in på en meriterande 8e plats BRA gjort grabbar!!!
vi hade även två SMKare i farten i Eskilstuna  där EMK kannan gick av stapeln och våran fortåkande snickare Ronnie  bärgade en 6e plats i C-voc  med många  betydligt mer meriterade förare bakom sig(tror det var hulda som körde jag men säg inget till ronnie) och Tobias Nordwall bärgade en fin andraplats i C grupp h. så till nästa gång simma lugnt // Trädkramarn =)


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar