lördag 11 februari 2012

Midvintersprints drama.....

Ja nu är dramat avklarat (bildelningen alltså) och det gick bra,inte bättre än så men bra bilen hel för båda och det var väll bara resultatet för undertecknad som uteblev och som en sann rally åkare så följer en sann och ganska ödmjuk bortförklaring.det var kartisens fel...... nej då så var det inte alls :) nu tar vi det från början.
Jag hade ju provat bilen med olika däck ca 1 mil på sjöis och det kändes ok och vi behövde inte ändra nått tyckte vi så det bar av mot hällefors för en underbar dag i rallyskogen allt gick bra(förutom en envis hosta) till ca 30min innan start då jag provsatt bilen för första gången i pyjamasen och når inte fram med racing dojjorna !! jaha då fick det bli vanliga dojjor och då kunde jag med raka armar och helt utsträckta ben både styra, gasa,bromsa och koppla!! =) och efter att jani klarat sin stint så var det våran tur så vi rullar fram till linjen och efter en slurk hostmedicin bar det av väldigt trevande och kantigt men tyckte väll ändå att det gick skapligt....till näst sista böjjen kom smygande och där var det så nära katastrof att det färgade av sig på resten av dagen , och det gick som följer, vi kom i promenad tempo in i en höger innan mål och helt plötsligt bestämmer sig bilen sig för att det där med att styra det skiter vi att i och det var nära diket kan jag lova och med lite halvgas och hjärtat i halsgropen så klarade vi det med!! men det blev bestämt på servicen( när jag såg att jani låg 6a tot i voc A,B,C förare) att vi skulle ta det lugnt i skogen så jani hade bil att åka med, för  naturligtvis hade dom vänt på start ordningen så vi snigelåkare fick gå ut först så det fick bli en "till affären" åkning i skogen men lite vildare åkning på den betydligt enklare ss 2/4 där vi satte klart gångbara tider i voc med typ en 5e tid första passagen och 6e tid andra gången endast halvsekunden bakom bil ägaren =)så det fick förgylla dagen.Tyvärr blev det ju lite(eller ganska mycket)avlagen stämning för den sladdsugna  bisittaren Hulda ,som är van vid min något yvigare åkstil som min egen voc bjudit på vid ett eller flera tillfällen=)
men jag får skämmas lite och försöka gottgöra henne vid senare tillfälle.
det gick ganska bra för storfors MK ändå med våran juniorstjärna jesper högst upp på pallen i grupp e med riktiga fantom tider på ss2/4. våran yngsta deltagare Rickard kom in på en fin 3e plats och  bättrade tiderna under dagen. Våra voc åkare kom in på 8e (Jani)15e(Ronnie i björns bil) och jag 20e i sammanslagna A,B,C voc. för våran C-gr H åkare Tobbe blev det en fin andraplats.
 för att nämna våra kompisar där ute i rallysverige så blev Björn 16e , Jesper 18e och Tapani 25e .
så nu siktar vi framåt och hoppas att lokalbristen löser sig och att bygget kan knata på lite så vi kan komma igång så tidigt på våren som möjligt tills nästa gång simma lugnt // Adde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar